Iain Matthews, Linde Nijland en Bert Ridderbos 2013

_MG_0417  _MG_0296  foto’s Hans Pama
Iain Matthews – Alone Again Blues (video)
Linde Nijland – Fotheringay (London Barbican) (video)

Het eerste officiële Noordmuziek concert met Iain Matthews, een van de grondleggers van Fairport Convention, samen met Linde Nijland en Bert Ridderbos.
Folkmuziek van de bovenste plank. Iain Matthews is zijn indrukwekkende loopbaan in de folkrock begonnen, maar heeft in de loop der jaren zijn horizon verbreed met o.a. muziek waarin duidelijk jazz invloeden zijn verwerkt. Zijn sterkste kant is het schrijven van nummers waarin hij boeiende verhalen vertelt die hij vervolgens op prachtige melodieën ten gehore brengt.
Linde Nijland en Bert Ridderbos zijn twee noordelijke muzikanten. Linde was gedurende een aantal jaren de helft van het zangduo Ygdrassil (Annemarieke Coenders was de andere helft), Bert speelde in de Grunneger folkband Törf. Samen zijn ze goed voor prachtige folksongs die ze veelal zelf schrijven, aangevuld met traditionals. Linde heeft deelgenomen aan een Sandy Denny tribute concert in het Londonse Barbican (video), op uitnodiging van Joe Boyd. Daarbij deelde ze het podium met grootheden uit de folkmuziek als Simon Nicol, Jerry Donahue, Dave Swarbrick, Dave Pegg, Richard Thompson e.a.

Meer info:
http://www.iainmatthews.nl/ en http://www.lindenijland.nl/

Koepelkerk Sappemeer

Zondag 24 februari 2013 om 15.00 uur
.